Restauracja – Hotel Korona

Menu weselne

Promocja weselna na przyjęcia :

W okresie od listopada  2017 do marca 2018  ceny promocyjne 170zł/os

Restauracja – Hotel
„KORONA”
Rybnik – Ochojec
32/4112666
www.restauracjakorona.pl
Menu weselne standard
Cena za osobę w weekendy i święta – 200zł
Cena za osobę w tygodniu – 170 zł

Ślub w plenerze + 500zł

 

-Toast lampką wina musującego( w cenie )
-Apartament dla Młodej pary (w cenie)
– Stoły okrągłe dla gości w cenie
-Dekoracje stołów żywymi kwiatami (w cenie)

1) Na początku powitanie(wodą lub wódką) chlebem i solą przez (rodziców Młodej Pary lub obsługę kelnerską)

Możliwość podania na początek przystawki ( nieuwzględniona w cenie)

 2)      Zupa; (do wyboru 1 opcja)
– rosół z makaronem
– cebulowa z oscypkiem
– krem pomidorowy
– krem brokułowy

3)      Danie główne; (podane wieloporcjowo serwowane z pater, 2,5 porcji mięsa na osobę) do wyboru 4 opcje;
– rolada wołowa
– rolada wieprzowa
– pierś z kurczaka faszerowana grzybami
– pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
– pieczeń ze schabu
– karczek pieczony
– kotlet de volaille
– kurczak z musem francuskim z bekonem
– tradycyjny kotlet schabowy
– pieczone udka z  kurczaka

 Dodatki; (do wyboru 3 rodzaje)
– kluski Śląskie
– ziemniaki gotowane
– frytki
– zapiekanka ziemniaczana
– ziemniaki opiekane z rozmarynem
– pieczone ziemniaczane grzybki
– ryż

Surówki; (do wyboru 3 rodzaje)
– modra kapusta
– buraczki
– surówka z marchewki
– surówka wiosenna
– surówka z białej kapusty
– surówka z kiszonej kapusty
– warzywa gotowane na parze
– mizeria z zielonego ogórka
– kapusta zasmażana

Sosy; (do wyboru 2 rodzaje)
– pieczeniowy
– koperkowy
– chrzanowy
– musztardowy
– borowikowo – kurkowy

4)      Desery; (do wyboru jeden rodzaj)
– lody owocowe
– deser czekoladowy
– waniliowy deser pana cotta
– mus cytrynowy
– tiramisu

5)      Owoce
6)      Tort i ciasto we własnym zakresie zakupione w cukierni

7)      Zimna płyta: (mix pater podany na stole głównym + mały szwedzki stół)

Przekąski:
– łosoś na lustrze + inne wędzone ryby (powyżej 50 osób)
– pasztet pieczony z orzechami włoskimi zapieczony w cieście francuskim
– biała mozzarella z pomidorami
– sery (żółte, pleśniowe)
– roladki wieprzowe owinięte boczkiem
– schab w ziołach prowansalskich
– boczek rolowany z czosnkiem
– karczek z kminkiem w musztardzie Dijon
– szynka gotowana i wędzona
– wędlina, kiełbaski, salami
– tymbaliki drobiowe
– tymbaliki wieprzowe
– śledź w sosie cumberland
– śledź w śmietanie
– pikle warzywne ( ogórek, papryka, cebulki, pieczarka itp.)
– jajka w sosie tatarskim
– roladka z szynki nadziewana
– pieczywo (różne rodzaje), masło

 

Sałatki ( do wyboru 3 rodzaje)
– sałatka grecka
– sałatka śródziemnomorska (z owocami morza)
– sałatka z bekonem
– sałatka z żółtym serem i mandarynkami
– sałatka Szkocka 
– sałatka z grillowanym kurczakiem, grzankami ziołowo- czosnkowymi i parmezanem
– sałatka Jarzynowa
– sałatka z kurczakiem,  ananasem i czerwoną fasolą
– sałatka z tuńczykiem i makaronem

  Dipy do mięs; ( 2 rodzaje do wyboru)
– czosnkowy
– ziołowy
– tzatzyki
– meksykański

 I Kolacja: ( do wyboru jedna z dwóch propozycji):

1. Propozycja

Udziec wieprzowy w całości podawany na gorąco z kapustą zasmażaną, kaszą gryczaną lub ziemniakami z rozmarynem

LUB

2. Propozycja

(do wyboru 3 rodzaje, 1,5 porcji mięsa na osobę)(wieloporcjowo):
– pierś z kurczaka faszerowana grzybami
– pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
– karczek pieczony
– kotlet de volaille
– tradycyjny kotlet schabowy
– pieczone udka z kurczaka
– szaszłyk drobiowy
– cordon Blue
– schab pieczony ze śliwką i morelą
– pierś z kurczaka zapiekana z serem i ananasem
–  kieszeń wieprzowa z warzywami

Dodatki; (do wyboru 2 rodzaje)
– ziemniaki gotowane
– zapiekanka ziemniaczana
– ziemniaki opiekane z rozmarynem
– pieczone ziemniaczane grzybki
– ryż
– frytki

Surówki; (do wyboru 2 rodzaje)
– buraczki
– surówka z  marchewki
– surówka wiosenna
– surówka z białej kapusty
– surówka z kapusty kiszonej
– warzywa gotowane na parze
– mizeria z zielonego ogórka
– kapusta zasmażana
– kapusta pekińska

10) II Kolacja: (do wyboru jedna opcja podana porcjowo)                                         
– barszcz z pasztecikiem francuskim
– barszcz z krokietem
– żurek
– strogonow
– bogracz
– gulasz wieprzowy
– kwaśnica
– kurczak duszony w śmietanie z selerem naciowym i pieczarkami

 Napoje;
Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna (podawane bez ograniczeń)
1 but. 0,2l napoi firmy Coca-Cola na osobę.(w cenie).
Dodatkowe napoje gazowane do zakupu w lokalu.
Każdy rodzaj alkoholi (oprócz piwa) w Państwa zakresie.

II DZIEŃ

Cena II dnia – 90zł/os:

Zupa (1 do wyboru);
– rosół z makaronem
– cebulowa z oscypkiem
– krem pomidorowy
– krem brokułowy

Danie główne; 3 rodzaje mięs do wyboru ( 1,5 porcji na osobę + mięsa z pierwszego dnia)
– rolada wieprzowa
– pierś z kurczaka faszerowana grzybami
– pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem
– pieczeń ze schabu
– karczek pieczony
– kotlet de volaille
– tradycyjny kotlet schabowy
– pieczone udka z kurczaka
– kieszeń wieprzowa z warzywami

Dodatki; (do wyboru 2 rodzaje)
– kluski Śląskie
– ziemniaki gotowane
– zapiekanka ziemniaczana
– ziemniaki opiekane z rozmarynem
– ryż

Surówki; (do wyboru 2 rodzaje)
– modra kapusta
– buraczki
– surówka z  marchewki
– surówka wiosenna
– surówka z białej kapusty
– surówka z kiszonej kapusty
– mizeria z zielonego ogórka
– kapusta zasmażana

Sosy; (do wyboru 2 rodzaje sosów)
– pieczeniowy
– koperkowy

Kawa, herbata, ciasto z pierwszego dnia

 

Zimna płyta:
– biała mozzarella z pomidorami
– sery (różne rodzaje)
– mięsa pieczone różne rodzaje (karczek z kminkiem w musztardzie Dijon, roladki wieprzowe
winięte boczkiem, schab w ziołach prowansalskich)
– kiełbaski
– tymbaliki drobiowe (galaretki)
– tymbaliki wieprzowe (galaretki)
– pikle warzywne
– wędlina
– śledź w sosie cumberland (lub inny rodzaj do uzgodnienia)

– jajka w sosie tatarskim

– pieczywo
– masło

Sałatka do wyboru(2 rodzaje):

-szkocka

-jarzynowa

-grecka

1 dip do wyboru:
– czosnkowy
– ziołowy
– tzatzyki
– meksykański

Kolacja (do wyboru 1 opcja):
-barszcz z krokietem
-żurek z jajkiem
-kwaśnica

 Soki, wody, napoje można zakupić u nas (w promocyjnych cenach) lub we własnym zakresie.

Piwo do zakupu w lokalu.