Restauracja – Hotel Korona

Komunie

Restauracja – Hotel

„KORONA”

Rybnik – Ochojec

32/4112666

www.restauracjakorona.pl

Menu komunijne

Cena za osobę 130zł lub 150 zł

Możliwość podania na początek przystawki ( nieuwzględniona w cenie )

Zupa: ( do wyboru 1 opcja)

-rosół z makaronem

-zupa cebulowa

-krem z pieczarek

Danie główne:

(podane paterowo, 2 porcje mięsa na osobę ) do wyboru 3 opcje:

-rolada wołowa

-rolada wieprzowa

-pierś z kurczaka faszerowana grzybami

-karczek pieczony

-kotlet de volaille

-kotlet schabowy

-udka z pieczonego kurczaka

Dodatki: (do wyboru 3 rodzaje)

-kluski Śląskie

-ziemniaki gotowane

-frytki

Surówki: (do wyboru 3 rodzaje )

-modra kapusta

-buraczki

-surówka z marchewki

-surówka z białej kapusty

Sos:

-pieczeniowy

Desery: ( do wyboru 1 rodzaj )

-lody owocowe

-waniliowy deser panna cotta

-mus cytrynowy

Owoce.

Tort i ciasto we własnym zakresie zakupione w cukierni.

Napoje; kawa, herbata, sok pomarańczowy, jabłkowy, woda mineralna (w cenie)

Napoje gazowane firmy Coca-cola i inne dodatkowo płatne.

Zimna płyta:

Sałatki: ( do wyboru 3 rodzaje )

-sałatka grecka

-sałatka szkocka

-sałatka z grillowanym kurczakiem, z grzankami ziołowo-czosnkowymi

-sałatka jarzynowa

-sałatka z tuńczykiem i makaronem

Przekąski;

-biała mozzarella z pomidorami

-sery ( rózne rodzaje )

-mięsa pieczone różne rodzaje ( karczek z kminkiem w musztardzie Dijon, roladki wieprzowe owinięte boczkiem, schab w ziołach prowansalskich)

-wędlina, kabanosy, salami

-tymbaliki drobiowe

-tymbaliki wieprzowe

-śledź w smietanie

-śledź w sosie cumberland

-jajka w sosie tatarskim

-nadziewane roladki z szynki

-pieczywo (różne rodzaje), masło

Dipy do mięs(1 rodzaj do wyboru);

-czosnkowy

-ziołowy

-tzatzyki

-meksykański

Cena: 130zł/os.

Kolacja (do wyboru):

-bogracz

-kurczak duszony z selerem naciowym i pieczarkami

-barszcz z krokietem

-żurek

Cena z kolacją: 150zł/os.