Restauracja – Hotel Korona

Menu weselne 160

Restauracja – Hotel

„KORONA”

Rybnik – Ochojec

32/4112666

www.restauracjakorona.pl

Menu weselne w tygodniu (poniedziałek-czwartek) 160 zł/os

Ślub w plenerze + 500zł

-Toast lampką wina musującego( w cenie )

-Apartament dla Młodej pary (w cenie)

Stoły okrągłe dla gości (w cenie)

-Dekoracje stołów żywymi kwiatami (w cenie)

1) Na początku powitanie(wodą lub wódką) chlebem i solą przez (rodziców Młodej Pary lub obsługę kelnerską)

Możliwość podania na początek przystawki ( nieuwzględniona w cenie)

2) Zupa; (do wyboru 1 opcja)

– rosół z makaronem

– cebulowa z oscypkiem

– krem pomidorowy

– krem brokułowy

3) Danie główne; (podane wieloporcjowo serwowane z pater, 2 porcje mięsa na osobę) do wyboru 4 opcje;

– rolada wołowa

– rolada wieprzowa

– pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

– pieczeń ze schabu

– karczek pieczony

– kotlet de volaille

– kurczak z musem francuskim z bekonem

– tradycyjny kotlet schabowy

– pieczone udko z kurczaka

Dodatki; (do wyboru 3 rodzaje)

– kluski Śląskie

– ziemniaki gotowane

– ziemniaki opiekane z rozmarynem

– pieczone ziemniaczane grzybki

– ryż

Surówki; (do wyboru 3 rodzaje)

– modra kapusta

– buraczki

– surówka z marchewki

– surówka wiosenna

– surówka z białej kapusty

– surówka z kiszonej kapusty

– kapusta zasmażana

Sosy; (do wyboru 2 rodzaje)

– pieczeniowy

– koperkowy

– chrzanowy

– musztardowy

4) Desery; (do wyboru jeden rodzaj)

– lody owocowe

deser czekoladowy

– waniliowy deser pana cotta

– mus cytrynowy

5) Owoce

6) Tort i ciasto we własnym zakresie zakupione w cukierni

7) Zimna płyta: (mix pater podany na stołach)

Przekąski (wszystkie):

– pasztet pieczony z orzechami włoskimi zapieczony w cieście francuskim

– biała mozzarella z pomidorami

– sery (mix)

– roladki wieprzowe owinięte boczkiem

– schab w ziołach prowansalskich

– boczek rolowany z czosnkiem

– karczek z kminkiem w musztardzie Dijon

– szynka gotowana i wędzona

– wędlina, salami

– tymbaliki drobiowe

– tymbaliki wieprzowe

– śledź w sosie cumberland

– śledź w śmietanie

– pikle warzywne ( ogórek, papryka, cebulki, pieczarka itp.)

– jajka w sosie tatarskim

– pieczywo (różne rodzaje), masło

Sałatki ( do wyboru 3 rodzaje)

– sałatka grecka

– sałatka z bekonem

– sałatka z żółtym serem i mandarynkami

– sałatka Szkocka

– sałatka Jarzynowa

– sałatka z kurczakiem, ananasem i czerwoną fasolą

– sałatka z tuńczykiem i makaronem

Dipy do mięs; ( 2 rodzaje do wyboru)

– czosnkowy

– ziołowy

– tzatzyki

– meksykański

I Kolacja: ( do wyboru jedna z dwóch propozycji):

1. Propozycja

Udziec wieprzowy w całości podawany na gorąco z kapustą zasmażaną, kaszą gryczaną lub ziemniakami z rozmarynem

LUB

2. Propozycja

(do wyboru 3 rodzaje, 1,5 porcji mięsa na osobę)

(wieloporcjowo):

– pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

– karczek pieczony

– kotlet de volaille

– tradycyjny kotlet schabowy

– pieczone udka z kurczaka

– szaszłyk drobiowy
– szaszłyk wieprzowy

– cordon blue

– schab pieczony ze śliwką i morelą

– kieszeń wieprzowa z warzywami

Dodatki; (do wyboru 2 rodzaje)

– ziemniaki gotowane

– zapiekanka ziemniaczana

– ziemniaki opiekane z rozmarynem

– pieczone ziemniaczane grzybki

– ryż

– frytki

Surówki; (do wyboru 2 rodzaje)

– buraczki

– surówka z marchewki

– surówka wiosenna

– surówka z białej kapusty

– surówka z kapusty kiszonej

– kapusta zasmażana

– kapusta pekińska

10) II Kolacja: (do wyboru jedna opcja podana porcjowo)

– barszcz z pasztecikiem francuskim

– barszcz z krokietem

– żurek

– gulasz wieprzowy

– kwaśnica

– kurczak duszony w śmietanie z selerem naciowym i pieczarkami

Napoje;

Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna (podawane bez ograniczeń)

Napoje gazowane do zakupu w lokalu.
Każdy rodzaj alkoholi (oprócz piwa) w Państwa zakresie.

II DZIEŃ

Cena II dnia – 90zł/os:

Zupa (1 do wyboru);

– rosół z makaronem

– cebulowa z oscypkiem

– krem pomidorowy

– krem brokułowy

Danie główne; 3 rodzaje mięs do wyboru ( 1,5 porcji na osobę + mięsa z pierwszego dnia)

– rolada wieprzowa

– pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem

– pieczeń ze schabu

– karczek pieczony

– kotlet de volaille

– tradycyjny kotlet schabowy

– pieczone udka z kurczaka

– kieszeń wieprzowa z warzywami

Dodatki; (do wyboru 2 rodzaje)

– kluski Śląskie

– ziemniaki gotowane

– zapiekanka ziemniaczana

– ziemniaki opiekane z rozmarynem

– ryż

Surówki; (do wyboru 2 rodzaje)

– modra kapusta

– buraczki

– surówka z marchewki

– surówka wiosenna

– surówka z białej kapusty

– surówka z kiszonej kapusty

– mizeria z zielonego ogórka

– kapusta zasmażana

Sosy;

– pieczeniowy

– koperkowy

Kawa, herbata, ciasto z pierwszego dnia

Zimna płyta:

– biała mozzarella z pomidorami

– sery (różne rodzaje)

– mięsa pieczone różne rodzaje (karczek z kminkiem w musztardzie Dijon, roladki wieprzowe owinięte boczkiem, schab w ziołach prowansalskich)

– kiełbaski

– tymbaliki drobiowe (galaretki)

– tymbaliki wieprzowe (galaretki)

– pikle warzywne ( ogórki, pieczarki, papryka, cebulki, itp.)

– wędliny

– śledź w sosie cumberland (lub inny rodzaj do uzgodnienia)

jajka w sosie tatarskim

– pieczywo
– masło

 

 

Sałatka do wyboru (2 rodzaje):

-grecka

-szkocka

-jarzynowa

1 dip do wyboru:

– czosnkowy

– ziołowy

– tzatzyki

– meksykański

Kolacja (do wyboru):

-barszcz z krokietem

-żurek z jajkiem

-kwaśnica

Soki, wody, napoje można zakupić u nas (w promocyjnych cenach) lub we własnym zakresie.

Piwo do zakupu w lokalu.