Restauracja – Hotel Korona

Menu Barbórkowe

Menu Barbórkowe
Cena zestawu 80 zł/os

Zupa (do wyboru jedna opcja):

– żurek Śląski podany w chlebku
– zupa gulaszowa
– kwaśnica

Danie główne (do wyboru jedna opcja):

– pieczona golonka w piwie, panczkraut, musztarda, chrzan
– golonka na kapuście zasmażanej z musztardą, chrznem oraz pieczywem
– golonka po Bawarsku, panczkraut, musztarda i chrzan
– schab ,,Sztygar” z kluskami i modrą kapustą
– kotlet schabowy z kością podany z ziemniaczkami oraz kapustą zasmażaną
– żeberka, panczkraut oraz chrzan i musztarda

Zimna płyta ( w formie szwedzkiego stołu):

– galet wieprzowy
– ozorki w galarecie
– śledź w śmietanie lub w oleju
– mięsa swojskie:
*schab pieczony
*karczek pieczony
*boczek rolowany z czosnkiem
*pasztet swojski
*salceson
*kiełbasy swojskie
*krupnioki
*bułczanka
*sery (różne rodzaje)
*sałatka Jarzynowa
*smalec, ogórek kiszony
*pieczywo wiejskie
*masło